Saturday, August 4, 2012

Ninja kamp 2012. -Fruška gora / Ninja camp

Ove godine od 21-29 jula održan je ninja kamp na Fruškoj gori. Bili smo smešteni u restoranu sa prenoćištem Zmajevac u čijem sklopu smo imali prostora za treninge, odmor i razne aktivnosti. Iako je ovo meni bio prvi kamp, po mišljenju mnogih, slobodno mogu reći da je ovaj kamp jedan od najboljih što se tiče organizacije, kvaliteta treninga i raznovrsnih aktivnosti. Na kampu smo imali tri treninga dnevno, gde smo i pored ninjutsua mogli da se susretnemo sa jogom, pravilnim disanjem, meditacijom, masažom, istezanjem... Za mene je ovaj kamp jedno veliko iskustvo jer sam se suočila sa mnogim mojim strahovima i po prvi put sam u životu probala stvari kao što su spuštanje sa stene, ronjenje, jahanje konja i slično. Takođe smo imali priliku da prelazimo sa drveta na drvo po kanapu, da koristimo luk i strelu, šurikene i isprobamo tehnike maskiranja i šunjanja…koje smo kasnije primenili u noćnom treningu gde je zadatak bio da se ušunjamo u kamp a da nas čuvari (treneri) ne uhvate. Pored svih ovih aktivnosti koje smo imali, upoznala sam predivnu grupu ljudi koji su sve ovo učinili mogućim. Mislim da mi je ovo druženje i ta pozitivna energija koja je vladala između nas pomogla da se bez obzira na fizički umor  zaista psihički odmorim. 
Svima bih preporučila da kad god imaju vremena odu u prirodu sa svojom porodicom i prijateljima, da se druže, igraju i uživaju u prirodi.

This year ninja camp took place at Fruska gora, from 21-29 July. We were staing in a restaurant with accommodation -Zmajevac, there we had room for training, rest and activity. Although this was my first camp, according to many , I can say that this camp is one of the best when it comes to organization, quality training and the variety of different activities. At the camp we had three training per day, where we practiced ninjutsu and where we were able to meet with yoga, proper breathing, meditation, massage, stretching ... For me, this camp was great experience because I had the opportunity to face with many of my  fears and for the first time ever I tried things like climbing, diving, horse riding and etc. We also had the opportunity to cross from tree to tree by a rope, to use a bow and arrow, shuriken and to try mask techniques and sneaking ... which we later applied in a night training mission where he was to sneak into a camp and that the guards (coaches) do not catch us. Besides all these activities that we had, I met a wonderful group of people who made all of this possible . I think that this company and positive energy helped me to in spite of physical fatigue, really mentally rest. 
I would recommend to everyone that whenever you have time go to nature with your family and friends, play and enjoy in this wonderful nature.

 Uživajte u našoj himni ninja kampa 2012. zvanu KUPUS JUTSU


Šta se crni u gori zelenoj? Dal’ su vuci, dal’ su jezovuci? Nit’ su vuci, nit’ su jezovuci, već obrva Srđe Crnogorca!
U julu 21. Dana, skupile se nindže sa svih strana. Ujutro su rano uranili i na Frušku goru dojahali, te kočije ispred parkirali, al’ do ručka svi su popadali!
Na Zmajevcu ručka nema! Dal’ taj kuvar išta sprema?! Nema ručka, nema ni večere, pa se Toma na kuvara dere.
I tako je već od prvog dana, nam svima bila problem hrana.
Zora sviće! tuče biće! nose nindže bokenčiće! Ustaj! Skači! udri jače! Dok sa strane mali Dozet plače. Dok udarac za udarcem seva, znojnog gija svak u sebi peva: „Vedro nebo iznad grana, nama treba jaka hrana!“
Al’ kuvari sada kao munje spremaju , nindže više s hranom problema nemaju. Znamo ručak brzo tu je, kupus nam se osmehuje! Malo čaja, malo hleba, to je ono što nam treba!

KUPUS ĆE NAM VOLJU DATI, KUPUS ĆE NAS OJAČATI, SAN NAŠ KUPUS OKREPLJUJE I UZ KUPUS SVE JE BOLJE, UZ BRDO NIKO NE SME STATI, KUPUS ĆE NAM SNAGU DATI!

Ali jednog dana, k’o grom iz vedra, neba izvirio paradajz iza korpe hleba! Čudnovato čudo bilo je to za nas, neko i zajeca: „Gde je kupus danas?!“
Bez kupusa ništa, svak’ to treba znati u pobede nove C vitamin prati!
Na prašini, lišću, humusu i blatu, vežbali smo ,sa osmehom, stav po stav i katu. I vežbasmo, razne tehnike su bile, pa čak je i Darko skinuo dve kile!
Šomin kiri, Šomin kiri, dok kroz karton Siške viri; ićimonđi, ihen, bod, pa kroz šumu sitan hod. Uže tamo! Uže vamo! svi sad čvore vezat’ znamo. Stena, bazen, ko će stati!

KUPUS ĆE NAM VOLJU DATI, KUPUS ĆE NAS OJAČATI, SAN NAŠ KUPUS OKREPLJUJE I UZ KUPUS SVE JE BOLJE, UZ BRDO NIKO NE SME STATI, KUPUS ĆE NAM SNAGU DATI!

Visoko se žbunje vije, jel’ to Crni ili nije?! U tom grmu čuči neko, ne vidi se na daleko! Odeća je sada trava, u patici buba spava, a umesto kreme neke na licu su blatne fleke. 
A kada je pao mrak, četa Crnoglavaca jurnu iz svih pravaca, sakri se u žbunje, osta samo trunje!
U tišini noći... dok sijaju zvezde, na senkama tamnim lako nindže jezde. Stražari im budni uvek prete, a fukare lako po glavama lete!
Ali nije majka rodila junaka koji će da stigne nindžu u sred mraka!
Visoka je kopriva Crnoglavce pokrila i miriše noć i trava, nama šogun mirno spava, dok nas čuvar hitro mlati, beg kroz šumu neće stati...

KUPUS ĆE NAM VOLJU DATI, KUPUS ĆE NAS OJAČATI, SAN NAŠ KUPUS OKREPLJUJE I UZ KUPUS SVE JE BOLJE, UZ BRDO NIKO NE SME STATI, KUPUS ĆE NAM SNAGU DATI!

Proletilo devet dana, svako ima po par rana, svima nam je lepo bilo i brzo 

Treniralo se...
Naš divan smeštaj i restoran- Zmajevac
Uuuuvvviiiiii...:D
I stigao je naš najmlađi član- Milan   /     Cimerke  
mali ninja
malo meditacije... 
A dezert je bio neizostavan... 
Jedan prebaciš tamo, jedan vamo...i eto ga čvor 
Emocije su sevale...
Ko jaje jajetu... :D
Za svačiji ukus...
Naš konobar...i on je podetinjio sa nama 
malo smo se verali
...penjali,
....šetali i izležavali
trudila sam se...nema šta... 

Novosadisti :D

Spremne..ko zapete puške..

Da li ići levo i li desno.../ I onda je nama čika Dule objasnio neke stvari :)

Srećan put... :D

Nađa no kamae  :)

Eh kad videh odakle ćemo se spuštati... nije mi bilo baš sve jedno

Jedan osmeh za sreću... čisto da nas zapamte...:)

Bilo je gusto..malo prašine, lišća, kamenja...al svi smo preživeli...bez gubitaka od 2 %

Najinteresantniji deo.. skočiti al glavu ne izgubiti

i onda malo krv da procirkuliše...

sa jednom rukom... :D

Slavoljub nije ni znao šta ga je snašlo...dok nije opipao :D

I naš naj hrabriji član Strahinja :D

Divan pogled

Malo i da se pozira  :)

Ninje u vodi
ooo. pa kupus da ne zaboravimo slučajno.. glavno i najomiljenije jelo na kampu,
mislim da će se sve ninje na ovom kampu složiti sa tim  :D
Malo se ronilo... malo prskalo

po malo i skakalo...

neko je i učio da pliva...spreman da zaroni...
A sad recite... kupuuusssssss :D
I da ne zaboravimo... BABIN GUZ.. inače izvor Kunoichi... :DVredno se treniralo Svima se nekako svidela ova tehnika sa konopcem :D
Malo meditacije..
Dime je zaista uživao u ovoj tehnici maskiranja sa blatom i travom
A neko i ne baš... :D
Još kad bi i mi mogli da se prepoznamo...:D
Kunoichi... ko prave dame :)
malo i masaže posle napornih treninga
Jedno divno iznenađenje... malo smo i jahali konja
Spremni za polaganje
Svi su se trudili..




ali nije baš svak uživao... :D
Najposećenije mesto  : D
Zajednički trening sa aikidokama

Nekoliko godina sam dolazila na treninge ninjutsua ali samo kao verni  posmatrač  sa klupe. Uživala sam da posmatram druge ali sam bila ubeđena da je sve to suviše grubo za mene i da se ne bih snašla.  Krajem prošle godine sam ipak odlučila da odem na trening  i nisam bila sigurna da li ću se pronaći u ovoj veštini, ali nisam odustajala. Dosta mi je pomoglo to što sam ranijih godina trenirala ples i što su se svi trudili da mi pomognu tako da sam se brzo snašla sa svim tim novim pokretima. Sve je u početku delovalo strašno i nemoguće, ali vremenom sam pronašla neku vezu sa ninjutsuom i sa ljudima koje sam upoznala u klubu.
Ninjutsu i ovaj kamp su uspeli da promene moje viđenje na svet oko mene i svet u meni. Ova veština, pored svih ovih aktivnosti koje ste imali prilike da vidite, nudi mnogo više...Mislim da sam se sada, kad sam uvidela duhovni aspekt i svu tu energiju koje nas sve pokreće, zaljubila u  Ninjutsu.

Several years  I was coming to ninjutsu training, but only as a faithful observer from the bench. I enjoyed watching the others but also I was convinced that all that is too rough for me and that I would not come upon in ninjutsu. At the end of last year, I decided to go to training and I was not sure if I can find myself in this skill, but I did not give up. I had a lot of help from the dance that I had previously trained and and from ninja friends so I quickly come upon us with all these new movements. At first all seemed awful and impossible, but eventually I found a link with ninjutsu and all the people I met at the club.
Ninjutsu and this camp were able to change my view on the world around me and the world in me. This skill, in addition to all these activities you have had a chance to see, offers a lot more ... I think that, when I realized the spiritual aspect and all that energy that moves us, I fell in love with Ninjutsu.


Nadam se da ste uživali u slikama.
I hope you enjoy the pictures.


xoxo
:)

18 comments:

  1. Ovo je odlicno! Verujem da ste se i pored svog napora, odlicno zabavili i naucili par korisnih stvari :)

    ReplyDelete
  2. wow, great pics! I'm your new follower on gfc and bloglovin. Would you like to follow each other? Kisses, Lucy www.tpinkcarpet.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow, nice blog ;)
      I like this pictures ! <3

      If u want follow me and writte comment ;*

      Delete
  3. You have a great blog! Love this post!

    http://mentrend.blogspot.be/

    ReplyDelete
  4. Those pictures are INCREDIBLY awesome ^^, glad you had a fun time c:

    xo, L
    http://fluffibonbon.blogspot.com/
    PS: Be sure to check out my latest post ;3

    ReplyDelete
  5. HEHEHE, EMOCIJE SU SEVALE I GOSPODIN SA SEDOM KOSOM I NJEGOV IZRAZ,AHAHAH:)))E OVO SE ZOVE DOBRA PROVOD!SUPER SLIKE!!!
    POLJUPCI IZ KANADE!!!!
    XOXO




    http://style-squared.blogspot.ca/

    ReplyDelete
  6. what a fun event.
    http://www.trendsection.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Odličan post! Slike su baš zanimljive, a i izgleda da vam je bilo super! :) ♥

    ReplyDelete
  8. You seems like you are having a lot of fun.

    ReplyDelete
  9. Thank you so much for visiting and following my blog! Follow you too with GFC)

    ReplyDelete
  10. Omg Ninja camp that sounds so cool I want to go there :) Amazing pictures!! I'm coming with you next year hahha :)

    xxxx

    lifeisroyalty.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. this looks like such fun! I feel so lazy looking at all these pics snuggled up in bed lol x

    http://www.thetiffanyannabelle.com/

    ReplyDelete
  12. So many amazing pics here! XOXO from London!

    ReplyDelete
  13. Predivno mesto , bonus stena za skakanje koje ja obozavam :))

    ReplyDelete
  14. Wow, such a beautiful location! I'm not into ninja that much but I can see you're enjoying it a lot :)

    <3

    ReplyDelete
  15. Malo je reci genijalno i zanimljivo!;)
    xx
    B.
    http://www.beeswonderland.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...